Frogwares

Frogwares — незалежна українська компанія із головним офісом у Києві, яка займається розробкою відеоігор переважно жанру квест. Має дочірні студії в Дубліні, Ірландія, зокрема має київський підрозділ Waterlily Games, який займається розробкою казуальних відеоігор та видавництвом інших проєктів. Заснована 2000 року Ваелем Амром і Паскалем Енсена в Ірландії. Пізніше був відкритий офіс у Франції, а восени 2000 року було відкрито й відділення у Києві (у той же час не маючи жодної локалізації українською мовою). Студія найбільше відома своєю серією відеоігор Пригоди Шерлока Холмса по мотивах однойменної збірки детективних оповідань. Загалом Frogwares розробила 8 частин серії, продавши при цьому 7 мільйонів копій.

2002-12-29 19:03:08

Sherlock Holmes: Mystery of the Mummy

Дебютний проект студії. Гра в жанрі point and click (знайди та натисни). Розробники так описують сюжет гри: "У «Таємниці мумії» ви поринете у неймовірну пригоду, повну таємниць і багато подій. Візьміть на себе роль відомого детектива Шерлока Холмса і приготуйтеся уникати численних пасток і розгадувати загадки. Загадкове вбивство, численні підозрювані та знаменита мумія у справі, яка, здається, не така проста...". На жаль, через свій вік, та напівмертвий вже жанр, гра морально застаріла, тому має досить низький рейтинг серед гравців (29% позитивних відгуків в Steam).

2003-11-13 19:03:08

Journey to the Center of the Earth

Перша об'ємна гра студії та єдина гра у цій серії. Розробники так описують сюжет гри: "Приєднуйтесь до Аріани і відчуйте чудові пейзажі, пишні первісні ліси та екзотичні савани, наповнені дивними тваринами. Зустрічайте унікальні цивілізації та познайомтеся з захоплюючими персонажами цього таємничого світу. Коли ви відкриваєте підказки та розгадуєте головоломки, ваша подорож зіткнеться віч-на-віч із шокуючою таємницею цього місця. Пошук істини Аріани захопить вашу уяву і перенесе вас у епічну пригоду.". Відгуки у цієї гри вже трохи кращі (45% позитивних рецензій в Steam), але гру всеодно сварять за те, що вона не дуже далеко відійшла від дебютного проекту, та все ще залишається point and click.

2004-08-27 19:03:08

Sherlock Holmes: Secret of the Silver Earring

Є продовженням гри Sherlock Holmes: Mystery of the Mummy і другою грою в серії «Пригоди Шерлока Холмса». На відміну від першої гри серії, використовується традиційний для пригодницьких ігор вид від першої особи. Трьохмірні лише персонажі, локації статичні. Розробники так описують сюжет гри: "Травень 1897. Шерлок Холмс і Доктор Ватсон запрошені до Шеррінгфорд-Холлу. Господар маєтку, Мелвін Бромсбі, хоче розповісти важливу новину про свій будівельний бізнес гостям, але лунає фатальний для нього постріл. Шерлок вирішує розслідувати вбивство до прибуття поліцейських, і разом з Ватсоном розгадує дивні загадки кожного з підозрюваних, включаючи молоду дочку загиблого. Гра має 57% позитивних відгуків в Steam. Гравці хвалять гру за запутаний сюжет та покращення усіх ігрових механік, які були в попередній грі серії, але скаржаться на незручне керування.

2005-11-04 19:03:08

80 Days

Гра заснована на новелі Жюля Верна "Навколо світу за 80 днів". Типовий представник жанру adventure, де, несподівано для себе, я помітив навіть елементи стелсу. Розробники так описують сюжет гри: "Метью Левішерт — гордий джентльмен та інженер. Він робить ставку, показуючи, що брав участь у винаході найважливіших на той момент гаджетів, доставивши документи, які це підтверджують, максимум за 80 днів. Проблема в тому, що ці документи розкидані в чотирьох найважливіших містах світу: Каїрі, Бомбеї, Йокогамі та Сан-Франциско. Ітан благає свого племінника Олівера отримати ці документи для нього. Олівер погоджується, оскільки хоче втекти від шлюбу, якого хочуть його батьки. І ось Олівер виїжджає до Каїра". На жаль, гру не можна офіційно придбати, її немає у жодному з ігрових магазинів. Оцінка на Metacritic 58/100.

2007-03-01 16:36:28

Sherlock Holmes: The Awakened

У цій грі вперше проявилось захоплення команди творами Говарда Філіпса Лавкрафта, що пізніше штовхне їх на створення амбітної The Sinking City. Це перша повністю тривимірна гра про Шерлока Холмса, у 2008 році в оновленому виданні гри розробники додали вид від третьої особи. Розробники так описують сюжет гри: "Гра ставить гравця до розслідування міфу про Ктулху, як це уявляв автор H.P. Лавкрафт. Шерлок Холмс за допомогою вірного доктора Ватсона розслідує дивні зникнення, які, схоже, пов’язані з діяльністю таємної секти. Пригода починається в Лондоні, на знаменитій Бейкер-стріт, веде нас до дослідження тривожної психіатричної лікарні поблизу Бейла, Швейцарія, до Луїзіани і, нарешті, до Шотланді". Навідміну від попередніх проектів студії, ця гра вже доволі високо оцінена гравцями (71% позитивних рецензій в Steam).Більшість гравців хвалять гру за атмосферу та великий скачок вперед, але дехто скаржиться на нудний сюжет та великі пусті локації.

2008-04-14 16:36:28

Sherlock Holmes - Nemesis (Sherlock Holmes: Sherlock Holmes versus Arsene Lupin)

Геймплейно гра схожа на попередній проект студії, але в цій грі нам окрім відомого детектива дадуть покерувати його не менш відомим помічником доктором Ватсоном. Розробники так описують сюжет гри: "Ця нова гра про Шерлока Холмса відправляє нас у Лондон 19-го століття, де Арсен Люпен, молодий французький грабіжник з вражаючим послужним списком, щойно кинув виклик Скотланд-Ярду та найвідомішому з детективів - Шерлоку Холмсу". Гра має 73% позитивних рецензій в Steam. Гравці хвалять проект за цікаві сюжет та головоломки.

2008-05-20 16:36:28

Dracula: Origin

Класичний point and click, але тепер про Дракулу. Сюжет гри заснований на одноіменному романі Брема Стокера. " У «Dracula: Origin» гравець виконує роль відомого професора Ван Хельсінга, життєва мета якого — знищити Дракули. Ван Хельсінг повинен перешкодити вампіру знайти рукопис. Насичена пригода, яка перенесе його з Лондона в Єгипет, Австрію та через Карпатську Європу прямо в жахливий дім Темного принца". Гра має 67% позитивних відгуків у Steam. Гравцям сподобався загальний концепт гри, але декому вона здалась нудною.

2008-06-20 15:29:55

Sherlock Holmes: The Mystery of the Persian Carpet

Черговий представник point and click. Розробники так описують сюжет гри: "Лондон, 1896 рік. Скотланд-Ярд просить легендарного детектива Шерлока Холмса про допомогу з розслідуванням одного дивного злочину. Молодого бідного художника виявили вбитим на старому заводі колись багатої фабрики Бромсбі і Грімбл. Тіло його загорнуте в дорогоцінний перський килим". Гра має несхвальні відгуки в Steam (34% позитивних рецензій). Гру сварять за нудну механіку пошуку зачіпок та за те, що загадки не мають нічого спільного із сюжетом.

2009-12-23 15:29:55

Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper

У цій грі видатний детектив Шерлок Холмс зтикається із серійним вбивцею Джеком Різником. Геймплейних змін, у порівнянні з попередньою частиною не відбулось. Розробники так описують сюжет гри: "Лондон, 1888 рік. Хвиля жорстоких убивств тримає в жаху все місто. У районі Уайтчепел була вбита молода повія. Наступного дня про це стали писати у газетах. Шерлок Холмс і Доктор Уотсон, дізнавшись про це, починають власне розслідування. Вони починають розслідувати Уайтчепел, розпитують всіх перехожих, про те, що вони бачили чули. Район похмурий і старий, що дуже сильно не подобається Ватсону. У той же час, Джек Різник вирішив не зупинятися на одному вбивстві, і продовжує вбивати далі". Гра має 78% позитивних відгуків у Steam. В основному гру хвалять за сюжет та за те, що гра досі оновлюється для більш стабільної роботи з сучасними операційними системами.

2012-09-20 17:11:36

The Testament of Sherlock Holmes

Після довгого затишшя, frogwares випускають новий проект, в якому кардинально змінюється геймплей, адже тепер це повінстю тривимірний квест без механіки point and click. Тепер вам не треба буде клікати по всьому екрану в пошуках зачіпок, тепер ви маєте взяти під контроль нашого шановного детектива та разом з ним ходити по локаціях у пошуках бажаних зачіпок. Також варто зазначити, що починаючи з цієї частини, усі ігри frogwares окрім пк виходять також на xbox та playstation, а отже мають підтримку геймпадів навіть на пк. Ось як розробники описали сюжет гри: "Станьте найкращим детективом усіх часів у «The Testament of Sherlock Holmes» — розслідувальній грі, яка розгортається в правдиво відтвореному Лондоні 1898 року. Підозрюваний у справі про крадіжку, шахрайство та подвійну переправу, Шерлок Холмс потрапить у пекло в тому, що, безсумнівно, стане однією з його найбільш захоплюючих справ". Гра має 78% позитивних відгуків у Steam. Гравці хвалять гру за цікавий сюжет та нову механіку дедуктивної таблиці, але скаражться на баг, який змушує гру вимикатись після збереження прогресу.

2013-06-20 17:11:36

Magrunner: Dark Pulse

Гра, яка стилістично та геймплейно дуже вирізняється серед інших проектів студії. Розробники описують гру як поєднання високих технологій зі світом Лавкрафта. Гра виконана у жанрі екшн-головоломка. Проект має 81% позитивних відгуків. Гравці порівнюють цей проект з "Portal" - найпопулярнішою екшн-головоломкою, створеною компанією Valve.

2014-09-30 17:11:36

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments

"Пам'яті Небесної сотні". Саме такими словами нас вітає наступний проект Frogwares. Незадовго до виходу гри сталася відома кожному українцю Революція Гідності, тому розробники вирішили присвятити свій справді шедевральний проект тим, хто боровся за нашу незалежність. Ну а тепер про гру. З цієї гри почалось моє знайомство із frogwares та детективними іграми в цілому. І я дуже сильно рекомендую тобі, читачу, пограти саме в цю частину. Це перша гра студії, де з'явились українські субтитри, до того була лише російська локалізація. З геймплейного - додали механіку будування портрету персонажа. Тепер ми як справжній детектив можемо розглянути свого співбесідника з ніг до голови в ефектному слоу-мо та охарактеризувати його. Інколи це додає нових зачіпок до справи, або відкриває нові репліки в діалогах. Також найцікавішим нововведенням стала можливість неправильно зрозуміти зачіпку та засудити невинного. Це додає у гру новий челлендж та змушує копатись у справі до кінця, щоб зробити правильний висновок. Ну або якщо ви недобросовісний детектив, то засудити першого ж підозрюваного. Сюжет у грі став набагато краще, адже тепер це не одна довга історія, а багато коротких, непов'язаних між собою історій, що перетворю гру в захоплюючий детективний серіал. Нам дадуть розслідувати безліч загадкових вбивств, змови та навіть зникнення цілого потяга! У Steam гра має 90% позитивних відгуків - це найвища оцінка серед усіх ігор frogwares.

2016-06-10 17:11:36

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter

Геймплейно така ж сама, як і попередня частина, але з удосконаленою механікою малювання портрету персонажа, тепер гравець обмежений часом, коли він розглядає співбесідника, а також додали можливість зробити неправильні висновки, що зробить портрет персонажа неповним. Сюжетно це теж набір з різних історій, але тепер пов'язаних між собою, адже у Шерлока звідкілясь взялася донька. У гри 80% позитивних рецензій в Steam.В основному, гравцям подобається захоплюючий сюжет.

2019-06-27 03:28:16

The Sinking City

Лавкрайт у всій красі. Ви приватний детектив, і ваша мета — розкрити таємницю безумства, яке охопило це місто і зводить із розуму його мешканців... і вас. Геймплейно ця гра - це детектив, але тепер гравцеві варто слідкувати за фізичним та психічним станом головного героя. У гри 70% позитивних рецензій в Steam. Гру хвалять за захоплюючу гнітучу атмосферу.

2021-11-15 03:28:16

Sherlock Holmes: Chapter One

Поки що остання гра від Frogwares.Сюжет цього детективного трилера оповідає про пригоди молодого Шерлока Холмса на екзотичному й сповненому небезпек середземноморському острові, де він розслідує таємничу смерть своєї матері. Події гри відбуваються у відкритому світі, а отже тепер нас нічого не обмежує в наших розслідуваннях і тепер ми можемо детальніше розглянути вулиці міста. Нововведенням у серії стала нова система моралі, завдяки якій у кожного персонажа є свої уявлення щодо правди та справедливості. Таким чином, гравцеві/гравчині доведеться також вирішувати, чи розкриття істини в певних розслідуваннях не завдадуть ще більшої шкоди. Гра має 82% схвальних рецензій у Steam. Загалом грацям сподобалась зміна дорослого і самовпевненого детектива на поки ще невизначеного несміливого хлопця, який намагається знайти своє місце у світі.

Frogwares

Launch
Copy this timeline Login to copy this timeline 3d Game mode

Contact us

We'd love to hear from you. Please send questions or feedback to the below email addresses.

Before contacting us, you may wish to visit our FAQs page which has lots of useful info on Tiki-Toki.

We can be contacted by email at: hello@tiki-toki.com.

You can also follow us on twitter at twitter.com/tiki_toki.

If you are having any problems with Tiki-Toki, please contact us as at: help@tiki-toki.com

Close

Edit this timeline

Enter your name and the secret word given to you by the timeline's owner.

3-40 true Name must be at least three characters
3-40 true You need a secret word to edit this timeline

Checking details

Please check details and try again

Go
Close