RAI Tijdlijn

Op deze tijdlijn deelt RAI Amsterdam verhalen uit haar rijke geschiedenis. Deze verhalen nemen je mee terug in de tijd en geven meer inzicht in de ontwikkeling van de organisatie, de verschillende publieksevenementen en (vak)beurzen. Er kunnen geen rechten aan deze tijdlijn ontleend worden. Ook claimen we geen volledigheid. Heb je een suggestie? Stuur dan een e-mail naar: corcom@rai.nl

Eerste bruiloft ooit in de RAI

Op zaterdag 18 februari 2017 heeft het ‘ja-woord’ voor het eerst ooit geklonken door de RAI. Tijdens de eerste beursdag van de Huishoudbeurs 2017 zijn Sandra en Erik in het echt verbonden door trouwambtenaar Dirk Zeelenberg op het hoofdpodium van de beurs. Te midden van hun familie, vrienden en de bezoekers van de Huishoudbeurs bezegelden Sandra en Erik hun liefde tijdens de door de Huishoudbeurs geheel verzorgde bruiloft.

'Eigen' station met onbruikbare klok

Het eerste NS station RAI wordt in 1981 geopend, gelijk met de Schiphollijn. Het station bevindt zich op een loopafstand van ongeveer zeven minuten. Volgens oud gebruik bieden ‘naamgevers’ van spoorwegstations de NS een klok aan. De RAI kiest voor niet zomaar een uurwerk, maar voor een kunstwerk in de vorm van een klok. Hoewel, als klok herkenbaar is de creatie van de Zwitserse kunstenaar Kurt Ingendahl allerminst. Omdat het aflezen van de tijd niet eenvoudig - lees: voor een normaal iemand vrijwel onmogelijk - is, wordt een foldertje met een gebruiksaanwijzing uitgereikt aan de genodigden. Dit gebouw heeft later plaatsgemaakt voor het huidige station.

Uitbreiding met Holland Complex

Drie nieuwe hallen die gezamenlijk het Holland Complex vormen, de Randstadhal (Hal 9), de Deltahal (Hal 10) en de Hollandhal (Hal 11), tussen het bestaande complex en de ringweg, vergroten het totale vloeroppervlak met 18.500 m² tot bijna 69.000 m². Dat is een toename van ongeveer veertig procent. Op maandag 18 januari opent prins Claus (de echtgenoot van koninging Beatrix) de nieuwe uitbreiding, waarmee de ‘Grote RAI’ ontstaat. De opening wordt begeleid door zes muziekkorpsen, die op verschillende plaatsen in de hallen en de entrees staan opgesteld. De bouwkosten van het Holland Complex bedragen ƒ 157 miljoen, waarvan ongeveer ƒ 50 miljoen voor de parkeergarages en rond de ƒ 25 miljoen voor het congresgedeelte. Het Congrescentrum krijgt er zes congres- en vergaderzalen bij. De gezamenlijke capaciteit van de nu negentien zalen bedraagt 5.000 congresgangers. Philips ontwikkelt speciaal voor de RAI een zeer geavanceerde vergader-/vertaalinstallatie in het grote congrescentrum. Het systeem biedt ruimte voor maximaal veertien vertalingen. Voor de elektrische installaties van het gehele Holland Complex is circa 200 km kabel nodig. De uitbreiding is opnieuw een ontwerp van architect Alexander Bodon, in samenwerking met Ingenieurs- en Architectenbureau DSBV dat ook de constructie verzorgt. Bodon krijgt voor zijn ontwerp zowel de Nederlandse als de Europese Staalprijs, plus de Annual Aluminium Award. De uitbreiding wordt binnen de gestelde termijn opgeleverd, zodat de eerste tentoonstelling waarbij gebruikgemaakt wordt van het Holland Complex, de LandbouwRAI (van 18 tot en met 23 januari), niet in gevaar komt. Detail: er is een gemeenschappelijke opening van het Holland Complex en van de LandbouwRAI. Uit een interne nota van begin 1984: ‘Het verwachte gunstige effect van de ingebruikneming van de drie nieuwe tentoonstellingshallen in januari 1982 is niet uitgebleven. [ … ] Met name de moderne accommodatie bleek een sterke troef voor de RAI bij het werven van door derden te organiseren evenementen.’

Interclean ook in Londen

Voor het eerst wordt een Interclean tentoonstelling in het buitenland gehouden. Daar worden de RAI-medewerkers geconfronteerd met het verschijnsel vakbond. Exposanten mogen niet zelf hun stand opbouwen, maar dienen daarvoor personeel in te huren. Een hallenchef van Amsterdam RAI weet de betrokkenen veelal met behulp van een fles jenever te overtuigen van het Nederlandse standpunt. Een onverwacht probleem is, dat een aantal stands zich op de eerste verdieping bevindt. De trap wordt verhuurd voor 10.000 pond. Te duur? Bij niet-betalen wordt de trap verwijderd en zijn de stands onbereikbaar.

250.000 bezoekers Amstelflora

Voor de grote bloemententoonstelling Amstelflora verandert de RAI in een overdekte bloementuin. De expositie trekt 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De Amstelflora is ook in 1948 in de RAI gehouden en daarvoor (1940) in de Apollohal.

Naar Schiphol?

De Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest (GroenLinks) geeft in 2008 in een structuurplan aan, de grond waarop de RAI staat graag voor iets anders te gebruiken. RAI-directievoorzitter Hans Bakker vindt de locatie van de RAI echter prima, tenzij de Olympische Spelen in 2028 naar Amsterdam komen. Dan zou het de moeite zijn een tweede RAI te bouwen en de eerste na de spelen af te breken. In Het Parool van 28 september 2009 zegt Hans Bakker, dat ‘verhuizing van de RAI na 2024 naar een nieuwe locatie in Badhoevedorp, tegen Schiphol aan, bespreekbaar is’. Hoe dan ook, in 2004 is met de gemeente Amsterdam afgesproken, dat de RAI in elk geval tot 2024 aan het Europaplein gevestigd blijft.

Start bouw Amtrium

In oktober wordt begonnen met de bouw van een nieuw multifunctioneel congres- en kantoorgebouw aan het Scheldeplein, het RAI Amtrium. Het pand, ontworpen door Benthem Crouwel Architecten, zal ook plaats bieden aan een kwaliteitsrestaurant. Volgens planning wordt het Amtrium op 1 mei 2015 in gebruik genomen.

Opening Amtrium

Met de opening van het Amtrium op vrijdag 1 mei neemt de totale verhuurbare oppervlakte van RAI Amsterdam met 1.650 m² toe tot 108.150 m².

Fietsen naar de RAI

De OR presenteert aan de directie het Fietsenplan voor de RAI. Werknemers die minder dan tien kilometer van de RAI wonen en naar hun werk fietsen, komen in aanmerking voor een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Geen uitbreiding

Ondanks de eerdere berichten over de verkeersproblemen die zouden zijn opgelost: in december krijgt de Raad van State het advies, geen goedkeuring te verlenen aan het bestemmingsplan RAI en omgeving van de gemeente Amsterdam. Uitbreiding zou toch te veel parkeer- en verkeersoverlast veroorzaken. De RAI-directie interpreteert het bericht anders: ‘We kunnen uitbreiden, mits we de verkeersoverlast beperken.’

Launch
Copy this timeline Login to copy this timeline 3d