Geschiedenis Tijdslijn

Tijdslijn over de geschiedenis van de mens

0476-11-01 00:00:00

Middeleeuwen

Deze periode begint na de val van het West-Romeinse Rijk. De belangrijkste gebeurtenissen zijn: invallen van de Germanen, Clovis wordt gezalfd, Karel de Grote, Engelse koningshuis, strijd tussen keizer en paus, Merovingers en Karolingers, volksverhuizingen, christendom, Honderdjarige Oorlog, beeldenstorm, Bourgondiërs, Innocentius III, enz. Deze periode eindigt met de ontdekking van Amerika door Columbus.

0800 BC-11-01 00:00:00

Klassieke Oudheid

In deze periode staan zowel Hellas als Rome centraal. Beiden stichtten een immens rijk in en rond het huidige Europa. Enkele voorbeelden die deze periode kenmerken zijn: filosofie, democratie in Athene, poleis, peloponnesische en perzische oorlogen, Caesar, Gallië, soldatenkeizers, enz. Deze periode eindigt in 476 met de val van het West-Romeinse Rijk.

1492-11-01 00:00:00

Nieuwe Tijd

Periode na de Middeleeuwen, die begint met de ontdekking van Amerika. Belangrijkste gebeurtenissen: humanisme, boekdrukkunst, Industriële Revolutie, Luther, boerenopstanden, Leonarde da Vinci, Reformatie, Habsburgers, enz. De periode eindigt met de Franse Revolutie, waarbij het volk in opstand komt tegen de adel en geestelijkheid.

1789-11-01 00:00:00

Nieuwste Tijd

We beginnen deze periode tijdens de Franse Revoltie en stoppen rond WOII. Belangrijke gebeurtenissen zijn: Congres van Wenen, industrialisatie, imperialisatie, Verlichting, spoorwegen, elektriciteit, auto's, WOI, interbellum, WOII, enz.

1945-11-01 00:00:00

Eigen Tijd

De Eigen Tijd begint na het einde van WOII. De belangrijke gebeurtenissen tot nu toe zijn : val van de Berlijnse muur, Cuba-crisis, Afrikaanse Apartheid, stichting staat Israël, Vietnam, contraceptie, landing op de maan, 9/11, oorlog in Irak, revoluties in het Midden Oosten, enz. Belangrijk om te onthouden is dat deze nogsteeds aan de gang is.

3500 BC-09-07 03:16:49

Oude Nabije Oosten

Deze periode beschrijft de beschavingen van Mesopotamië, Egypte en de rest van het Midden Oosten. De belangrijkste scharnierdatum in deze periode is 3300 v. Chr. wanneer het schrift zou ontstaan zijn. Rond 4000 v. Chr. ontstonden de eerste stadstaten in Soemerië.

7000 BC-11-01 00:00:00

Prehistorie

De periode in de geschiedenis waar geen geschreven bronnen van teruggevonden zijn. Wel zijn er rotstekeningen teruggevonden in o.a Altamira, Lascaux en Montignac. De evolutie van de aapmens naar Homo Sapiens Sapiens staat centraal in deze periode. Dit is ook de periode van de dinosauriërs.

Geschiedenis Tijdslijn

Launch
Copy this timeline Login to copy this timeline 3d Game mode

Contact us

We'd love to hear from you. Please send questions or feedback to the below email addresses.

Before contacting us, you may wish to visit our FAQs page which has lots of useful info on Tiki-Toki.

We can be contacted by email at: hello@tiki-toki.com.

You can also follow us on twitter at twitter.com/tiki_toki.

If you are having any problems with Tiki-Toki, please contact us as at: help@tiki-toki.com

Close

Edit this timeline

Enter your name and the secret word given to you by the timeline's owner.

3-40 true Name must be at least three characters
3-40 true You need a secret word to edit this timeline

Checking details

Please check details and try again

Go
Close