A MAÇANET DE LA SELVA!

Aquesta és una línia del temps on els nens i nenes de l'Escola Sant Jordi de Maçanet de la Selva situarem els fets més importants que han passat i que van passant al nostre poble

Projecte interdisciplinari 2014-2015

CAN FALLÓ

Antiga masia, abans coneguda com Can Reixaquet, ubicada al centre del poble i actualment propietat de l'Ajuntament que l'ha rehabilitat completament per ubicar-hi un equipament socio-sanitari. S'ha conservat amb poques modificacions la façana principal, amb portal adovellat, finestres emmarcades amb pedra i rellotge de sol. Antigament havia estatjat un convent de monges.

CAN ROURA

Situada molt a prop del nucli urbà. El 1714 era coneguda amb el nom de Mas Font. Es conserva la muralla fortificada i destaquen les tres finestres gòtiques de la façana. El 1329, amb Bernat Roure, canvià el nom i se’l coneix per Can Roura, primera casa de la llista de la Doma de Guàrdies, el 1385. A dins hi havia unes dobles parets per amagar-se en temps de les guerres carlines. Estava composta d’habitacle pels amos i un altre pels masovers, però el fet més curiós és que la cuina estava feta d’una manera que servia per als dos estadants. Les portalades de l’interior són totes de pedra picada, i en la part de dalt hi ha gravada una creu. ( masia particular habitada)

PONT NOU O DEL DIMONI

Fou construït el s. XVIII per travessar la sèquia que es féu per desaiguar l’estany. Segons referències històriques, possiblement hi passava la Via Romana que procedent de Tarragona, passant per Hostalric i vorejant l’estany anava direcció a Roma. A uns cent metres sèquia avall, encara hi ha les restes dels pilars de l’antic Pont Vell, el primitiu, ara tapat per plantes i espines. El Pont Vell ha estat sempre un lloc de molt de trànsit ja que era pas obligat per anar al Molí de la Rupit i també per comunicar-nos amb l’Esparra i Riudarenes.

AJUNTAMENT

ES VA CONSTRUIR A PRINCIPIS DE ELS ANYS 80 DEL SEGLE XX QUAN ES VAN ENDERROCAR LES ESCOLES VELLES.

CAN TRINXERIA

Can Trinxeria, construït durant el segle XV i restaurat el XIX, és l'únic edifici d'estil modernista que hi ha a Maçanet.

CAN PUJOL GROS

Aquesta casa de planta quadrada, feta de pedra volcànica característica de Maçanet, és situada al bell mig del veïnat de Pujol la qual li dóna el nom. La primera data que s’ha trobat és de 1504, quan el propietari era Miquel Pujol. Al 1732, la família Pujol devia els delmes de la parròquia al Vescomtat de Cabrera, per la qual cosa la casa i les terres foren subhastades. La va comprar Jaume Ruscalleda, que fou propietari fins que Rita Ruscalleda es casà amb Anton de Trincheria de Bolós, procedent d’Olot, els descendents dels quals encara avui en són els propietaris. Aquesta casa feia censos al Convent de Sant Domènec de Girona i era domini directe de l’Abad de Breda. ( masia particular habitada)

ESCOLA NOVA

Es va inaugurar al curs 2011-2012. Encara no té nom, tot i que sembla que Bellavista que és el nom del veïnat que podria ser el seu nom.

Primer Grup Escolar

Es crea el primer grup escolar al poble on ara hi ha l'Escola Municipal de Música

Es construeix l'escola Sant Jordi

L'escola es va inaugurar l'any 1978 segons el projecte dels arquitectes Joan Tarrús i Jordi Bosch i ha sofert moltes remodelacions. fins arribar als 2763,75 metres quadrats.

Es crea aquesta línia del temps

Els alumnes de l'Escola Sant Jordi comencem aquest projecte i aquesta línia del temps!

Launch
Copy this timeline Login to copy this timeline 3d

Contact us

We'd love to hear from you. Please send questions or feedback to the below email addresses.

Before contacting us, you may wish to visit our FAQs page which has lots of useful info on Tiki-Toki.

We can be contacted by email at: hello@tiki-toki.com.

You can also follow us on twitter at twitter.com/tiki_toki.

If you are having any problems with Tiki-Toki, please contact us as at: help@tiki-toki.com

Close

Edit this timeline

Enter your name and the secret word given to you by the timeline's owner.

3-40 true Name must be at least three characters
3-40 true You need a secret word to edit this timeline

Checking details

Please check details and try again

Go
Close